CUP2PAPER: duurzamer kan niet

Met Cup2paper haalt u de duurzaamste bekeroplossing in huis! Want deze recycleerbare, kartonnen bekers met milieuvriendelijke coating belasten het milieu veel minder dan afwasbare bekers, plastic wegwerpbekertjes of kartonnen bekers met een plastic coating.

Levenscyclusanalyse (LCA)

Cup2paper heeft écht de laagste milieu-impact van alle oplossingen voor wegwerpbekers: 76% lager dan plastic bekers en 65% lager dan papieren bekers met plastic coating die bij het restafval gaan. Ook ten opzichte van recyclage van plastic bekers scoort Cup2paper maar liefst 47% beter. Dat blijkt uit de Levenscyclusanalyse(LCA) van IVAM en Partners for Innovation (NL).

cup2paper_lca_nl

Beter dan kop met schotel?

TNO (Nederlands studiebureau) heeft al eerder vergelijkingen gemaakt tussen verschillende wegwerpbekers, aardewerk mokken en porseleinen kop met schotels. De conclusie van dit rapport is dat vooral de reiniging van een mok of kop met schotel veel milieu-impact veroorzaakt. Als de kop met schotel een flink aantal keren, zonder te wassen, wordt hergebruikt, dan is de milieu-impact kleiner.

Lees ook: 10 redenen om over te stappen op cup2paper